dimarts, 13 de febrer del 2018

L'educació ens dignifica. Sí al valencià

Recentment hem assistit a una campanya orquestrada des de diversos àmbits contra els mestres i l'Escola Valenciana, als quals han acusat d’adoctrinament ideològic i imposició lingüística.
Una operació liderada per aquells que han ofegat l’escola pública, de qualitat, inclusiva, plural i en valencià durant més de 20 anys i que, recentment, han aconseguit tombar la Llei de Plurilingüisme, garant de la igualtat lingüística, fruit del consens de la comunitat educativa i inspirada en les recomanacions del Consell d’Europa i la Carta Europea de les Llengües.
Davant d’aquests atacs, darrere dels quals hi ha la intenció de dinamitar l’escola que garanteix la igualtat d’oportunitats i de llengües, promou l’esperit crític i estima el nostre patrimoni natural, cultural i lingüístic, Escola Valenciana ens convoca a la concentració que, amb el lema "L’escola ens dignifica. Sí al valencià", tindrà lloc el dissabte 17 de febrer a la plaça de la Mare de Déu de València.
Des del Trenet hem decidit adherir-nos-hi, i us animem a signar el manifest i a assistir-hi dissabte amb nosaltres i… amb Dani Miquel, Amàlia Garrigós Hernández, dolçainers, muixeranguers, gegants i cabuts… Us hi esperem!



[Vídeo de l'Escola La Masia, pioners en l’ensenyament en valencià a casa nostra, amb la veu de Xavi Sarrià: Enhorabona i per 50 anys més, amics!]

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada